STICHTING MUZIEK EN KUNSTWIJS

Stichting Muziek & KunstWijs stimuleert, coƶrdineert en organiseert culturele en kunstzinnige activiteiten en evenementen op alle basisscholen in de gemeente Berkelland. Muziek en KunstWijs ondersteunt en werkt samen met stichtingen, verenigingen en personen die zich bezighouden met muziek, kunst en cultuur. De Stichting werkt ā€“ zonder winstoogmerk ā€“ in opdracht van de gemeente en schoolbesturen in Berkelland.

De Stichting Muziek en KunstWijs, opgericht in 2013, is dĆ© cultuurpartner in Berkelland. In de toekomst breidt de stichting haar taken verder uit. Muziek en KunstWijs ondersteunt en werkt samen met stichtingen, verenigingen en personen die zich bezighouden met muziek, kunst en cultuur Stichting Muziek en KunstWijs stimuleert, organiseert en coƶrdineert muziek-educatieve, culturele en kunstzinnige activiteiten en evenementen op alle basisscholen in de gemeente Berkelland. De stichting werkt -zonder winstoogmerk- in opdracht van de gemeente en schoolbesturen in Berkelland Voor de stichting werken muziekprofessionals die allemaal een beroepsopleiding hebben gedaan. Zij doen op ZZP-basis. De activiteiten van Muziek en KunstWijs zijn onder te verdeeld in AMV+ en KunstWijs. Het door de stichting opgezette veelzijdig en eigentijds AMV+ programma is een extra programma (een PLUS) en dus een aanvulling op de lessen die de klassenleerkracht geeft. (zie flyer) Op alle scholen in de gemeente wordt een lessenreeks van 17 x muziekles gegeven aan de groepen 1 t/m 5. De groepen 6 t/m 8 volgen een uitdagend programma dat Muziek van de Toekomst is genoemd. (zie aanbod) Het muziekprogramma verbindt leren met plezier hebben en is afgestemd op de ontwikkeling van de leerlingen. De lessen stimuleren verder de ontwikkeling van creativiteit en het samen muziek maken. Er wordt ook waar mogelijk aangesloten bij de wens van de school. Bureau KunstWijs is het cultuur coƶrdinatiepunt voor de scholen in alle kernen (Eibergen, Neede, Borculo en Ruurlo) van de gemeente Berkelland. Het bureau adviseert, bemiddelt, programmeert, coƶrdineert en doet de financiĆ«le afhandeling van kunst en cultuureducatie aanbod voor het basisonderwijs Muziek en KunstWijs geeft een kwaliteitsimpuls aan muziek en cultuureducatie in het basisonderwijs in Berkellandā€.

Visie Muziek en KunstWijs

Muziek en KunstWijs brengt leerlingen in het onderwijs en mensen in de samenleving van Berkelland via cultuureducatie en cultuurparticipatie in contact met kunst, cultuur en erfgoed. Door deel te nemen aan het binnen en buitenschools aanbod wordt het cultureel bewustzijn gestimuleerd en vindt geleidelijke verankering in het DNA van de inwoners van Berkelland plaats. Muziek en KunstWijs, de overige cultuurpartners, het onderwijs en de gemeente werken hierin samen en vormen een sterke keten van betrokkenheid in beleid en uitvoering.Ā 

BESTUUR, STUURGROEP, COƖRDINATOREN EN DOCENTEN

Het stichtingsbestuur bestaat uit Prof. dr. em. Erwin R. SeydelĀ en IngridĀ ten Hoopen. De stuurgroep bestaat uit Co van Schaik, Annet Wensink en Ineke Neerhof. De dagelijkse coƶrdinatie van Muziek & KunstWijs is in handen van Rita Rikhof en Elise Velthuis. Bureau KunstWijs valt onder de verantwoordelijkheid van de algemene coƶrdinatoren. Professionele en vakbekwame muziekdocenten verzorgen de muzieklessen binnen het AMV+ programma. Bureau KunstWijs maakt gebruik van professionele aanbieders en gezelschappen uit het culturele veld.

RIta Rikhof

RIta Rikhof

Algemene leiding.

Overlegt met bestuur en stuurgroep en is verantwoordelijk voor beleid, inhoud en uitvoering

āœ‰ļøRita.rikhof@muziekenkunstwijs.nl
šŸ“±(+31) (0)6 ā€“ 17 179 376

Elise Velthuis

Elise Velthuis

Coƶrdinator scholen en docenten AMV+ en KunstWijs

Overlegt met Rita Rikhof en communiceert met de scholen en de docenten

āœ‰ļøelise.velthuis@muziekenkunstwijs.nl
šŸ“±(+31) (0)6Ā  ā€“ 40 204 243

Mirjan Koldeweij

Mirjan Koldeweij

Coƶrdinator Lokale Uitvoering Cultuur- en Erfgoedpakt Achterhoek

Overlegt met Rita Rikhof en Elise VelthuisĀ overĀ Lokale Uitvoering Cultuur- en Erfgoedpakt Achterhoek en Cultuur Educatie met Kwaliteit (CMK)

Joske Elsinghorst

Joske Elsinghorst

Coƶrdinator Combinatiefuncties en Doelgroepen

Overlegt met Rita en het Coƶdinatorenteam.Ā Bemiddeling combinatiefuncties.
āœ‰ļøjoske.elsinghorst@muziekenkunstwijs.nl

šŸ“±+31 6 83 69 18 56ā€¬

 

 

Kevin Damhuis

Kevin Damhuis

Website, Technicus, Fotograaf

Beheert de website en bezoekt scholen om fotoā€™s te maken.

āœ‰ļøkevin.damhuis@muziekenkunstwijs.nl

Een team van professionele muziekdocenten verzorgt de muzieklessen:

Milou Pasveer

Milou Pasveer

Muziek verbind; mensen onderling, maar ook het gevoel en het doen.

 

Siebrig van Heel

Siebrig van Heel

Muziek is voor mij:Ā een geweldige uitlaatklep!Ā Je kunt er alle emoties mee oproepen en ook verwerken. Prachtig!

Nardi Strijbos

Nardi Strijbos

Muziek maakt deel uit van de samenleving en hoort daarom bij een stukje algemene ontwikkeling.
Anne de Jong

Anne de Jong

Ik geniet van het werken met kinderen in de basisschoolleeftijd. Het enthousiasme, de energie en fantasie steken me aan.

Annemieke van Doesburg

Annemieke van Doesburg

Bij alles waar ik mee bezig ben, is muziek betrokken. Je kan er zoveel mee en het spreekt iedereen aan, welke doelgroep dan ook.

Petra Hilderink

Petra Hilderink

Muziek betekent voor mij samen plezier maken!

Nicole ter Morsche

Nicole ter Morsche

Ik vind het belangrijk dat iedereen plezier heeft in muziek en iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen niveau!

Ira Wunnekink

Ira Wunnekink

Muziek betekent voor mij feest, emotie, betrokkenheid, verwerking en vooral samen plezier maken. Dat ervaar ik al van jongs af aan.

Nathalie Wensink

Nathalie Wensink

Muziek is emotie, het raakt iedereen!

Ester Wiegerinck

Ester Wiegerinck

Maartje Zomer

Maartje Zomer

Elise Hesselink

Elise Hesselink

Mark de Greef

Mark de Greef

Muziek geeft me de mogelijkheid om positieve vibraties de wereld in te sturen! Hiphop is een belangrijk onderdeel van mijn leven.

Bart Hilhorst

Bart Hilhorst

Muziek geeft mij vooral energie en inspiratie! Voor mij zijn muziek en beweging onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wouter Slegt

Wouter Slegt

Muziek is mijn creatieve uitlaatklep. Mensen noemen me wel eens een muzikale duizendpoot.