Stichting Muziek & Kunstwijs stimuleert, coördineert, organiseert muziek-educatieve, culturele en kunstzinnige activiteiten en evenementen op alle basisscholen in de gemeente Berkelland. Voor de stichting werken in totaal 17 professionals.

Beltrum
Borculo
Eibergen
Geesteren
Gelselaar
Haarlo
Neede
Noordijk
Rekken
Rietmolen
Ruurlo

Samenwerking met Segnocollectief en BeMo

“Muzikale vorming is voor de ontwikkeling van een kind belangrijk. Muziek maken heeft een zeer positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen, op de gemoedstoestand en ook op de intelligentie. Jonge kinderen die muziekles krijgen ontwikkelen een beter geheugen dan leeftijdsgenootjes die hiervan verstoken zijn. Door gezamenlijk te musiceren wordt het groepsgevoel en de discipline versterkt, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Vrijwel alle muzieklessen kunnen worden gevolgd bij het Segnocollectief. Er wordt lesgegeven in: Beltrum, Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo.” (Bron: websites Segnocollectief en BeMo).

Stichting Muziek & KunstWijs is het roerend eens met bovenstaande visie. Voor ons een goede reden tot een nauwe samenwerking met het Segnocollectief en het Berkellands Muziek Overleg, kortweg de BeMo.

Samenwerking met het Openluchttheater Eibergen en Beweegwijs

Muziek en KunstWijs en het Openlucht theater zetten zich gezamenlijk in om afstemming en programmering van educatieve podiumkunsten en voorstellingen. In deze samenwerking treedt Muziek en KunstWijs als vertegenwoordiger en bemiddelaar op van het onderwijs via het cultuurloket KunstWijs

Muziek en KunstWijs en Beweeg Wijs zijn partners van elkaar bij de ontwikkeling van Plein kunst. BeweegWijs maakt hierbij gebruik van de vakinhoudelijke deskundigheid van de cultuurpartner als het gaat om de leerlijnen. Pleinkunst stimuleert en verbindt op praktische wijze de ontwikkeling van culturele en sociaal-emotionele competenties en indicatoren met elkaar.